Tipuri de vestiare – alegerea corespunzătoare a vestiarelor metalice

Published by Vestiare Metalice on

Soluțiile de depozitare și organizare a lucrurilor personale, a bunurilor angajaților, a echipamentelor, etc. sunt o necesitate în marea majoritate a companiilor. Indiferent de domeniu de activitate sau de numărul angajaților. Pe piață există o multitudine de sisteme de depozitare. Cele utilizate pe scară largă sunt vestiarele metalice. Acestea sunt compartimentate și dotate astfel încât să asigure protecție și organizare specifice nevoilor utilizatorilor. Se găsesc vestiare într-o varietate de culori, dimensiuni, forme, texturi și multe astfel de elemente diferențiatoare. De aceea e foarte important să luați în calcul mai întâi ceea ce este de absolută trebuință pentru dumneavoastră.

Vestiarele metalice oferă durabilitate și fiabilitate, alese corespunzător sunt o investiție pe termen lung pentru toată afacerea. Când spunem „alese corespunzător” ne referim în primul rând la compartimentarea și accesorizarea pentru care optați.

Tipuri de vestiare metalice:

1.Linia cornice – mai mult decât un vestiar

Vestiarele cornice vin să spargă eticheta de „durabile și robuste, dar neestetice”. Având un design diferit special conceput pentru doritorii de a achiziționa mai mult decât un vestiar. Pe lângă caracteristicile constructive ale vestiarelor standard s-au adus noi elemente care răspund noilor tendințe: modernitate și particularitate. Caracteristici precum soclu din plastic, uși colorate cu perforații pe toată lungimea, bază din oțel galvanizat și margini rotunjite. Acestea fac posibilă integrarea acestor vestiare în diferite ambiente, oferind o notă estetică.

2.Vestiare tradiționale – pentru uz zilnic

Vestiarele tradiționale sunt modelele clasice pentru care se optează cel mai des, acestea având ușă întreagă sunt disponibile în variante cu cu 1,2,3 sau 4 posturi. Fiecare post vine dotat cu raft cu bară de umerașe, suport pentru umbrelă cu vas pentru colectarea apei și suport pentru etichetă. Astfel, acestea se potrivesc oricărui domeniu oferind spațiu de depozitare pentru îmbrăcăminte și lucruri personale.

3.Vestiare cu uși în Z pentru spațiu limitat

Vestiarele cu uși în Z sunt mult mai economice ca spațiu și pun la dispoziția utilizatorului 2 compartimente per post, unul pentru haine și/sau echipamente și unul mai mic pentru încălțăminte, scule și/sau alte obiecte personale. Un factor important la alegerea acestui tip de vestiar este posibilitatea de a deschide ușile separat pentru a elimina orice risc de accidentare în marginea lată a ușii.

4.Vestiare cu compartimente separate curat/murdar

Modelele de vestiare cu separator permit organizarea hainelor/echipamentelor curate de cele murdare, un element definitoriu pentru majoritatea angajaților din producții și a tuturor celor care sunt obligați să poarte echipament la locul de muncă.

5.Vestiare suprapuse- o alegere de mijloc între spațiu și funcționalitate

Pentru spațiile limitate dar cu un număr mare de angajați, vestiarele suprapuse sunt alegerea convenabilă. Acestea sunt destul de încăpătoare pentru haine, echipamente și lucruri personale, fiind dotate și cu bară pentru umerașe.

6.Vestiare specializate cu diverse compartimentări

Acestea sunt vestiarele specializate care dispun de compartimentări speciale pentru încălțăminte, echipamente, arme, etc. care pot fi accesorizate la cerere și sunt folosite de reprezentanți ai unităților militare, pompierilor, serviciilor protecției civile, serviciilor de urgență ș.a.

7.Vestiare metalice casetate, soluția depozitării obiectelor de dimensiuni mai mici

Obiectele mici sunt cele mai greu de menținut în ordine, de aceea mulți optează pentru vestiarele casetate. Casetele oferite de aceste modele sunt fiabile pentru școli, supermaketuri, săli de sport, ateliere, oferind spații pentru echipamente, rechizite, unelte, ș.a.

8.Vestiarele metalice cu băncuțe

Gama de vestiare metalice cu băncuțe sunt necesare în domeniile în care utilizatorii sunt nevoiți să își schimbe echipamentele chiar de mai multe ori pe parcursul unei zile de muncă sau în spațiile suprapopulate cum sunt sălile de sport.

Într-adevăr vestiarele sunt indispensabile într-o afacere, însă ele pot contribui eficient ca sisteme de depozitare și organizare doar dacă sunt selectate conform necesităților. Sperăm că cele prezentate mai sus vor ajuta la crearea unui spațiu favorabil pentru activitatea zilnică a tuturor companiilor.